Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κοσμημάτων συνέχεια... Κολιέ

Κολιέ με καρδιά από σύρμα
Πάλι σε πράσινες αποχρώσεις (φαίνεται πως μου αρέσει το πράσινο ε???) το επόμενο κολιέ. Χρησιμοποίησα κορδέλα από οργάντζα και πέρασα γυάλινες χάνδρες. Έφτιαξα το σκελετό της καρδιάς από σύρμα και το τύλιξα με την ίδια κορδέλα. Επάνω στο σκελετό στερέωσα ασημένιο σύρμα και το τελικό αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες. Η καρδιά φοριέται στο πλάι και όχι στο κέντρο του κολιέ. Eξάλλου έτσι θα είναι όρθια... ;-)



Κολιέ με γαλάζιες χάνδρες.  
Οι χάνδρες που χρησιμοποίησα εδώ μου άρεσαν από την αρχή πάρα πολύ! Για το λόγο αυτό, δεν έκανα ένα πολύπλοκο κόσμημα με αυτές, αλλά κάτι πολύ απλό και λεπτεπίλεπτο. Πέρασα απλώς τις χάνδρες σε μια ασημένια αλυσίδα, η οποία δεν έχει κανένα σχέδιο, και έφτιαξα το καλοκαιρινό μου κολιεδάκι. Μου αρέσει πολύ το χρώμα του...Θυμίζει καλοκαιράκι...






Κοσμημάτων συνέχεια... Σκουλαρίκια

Καλησπέρα!
Έχω κάποια από τα σκουλαρίκια που έχω φτιάξει και είπα να τα ανεβάσω στη σημερινή μου ανάρτηση.

Σκουλαρίκια Καρδιά και Τετράγωνο
Το πρώτο ζευγάρι είναι φτιαγμένο από αλπακά, κηρόσκοινο, πέτρες και κρύσταλλα. Έκοψα τον αλπακά σε τετράγωνο και αφαίρεσα ένα κομμάτι δίνοντας το σχήμα καρδιάς. Αυτό το κομμάτι είναι το κεντρικό μου στοιχείο στο δεύτερο σκουλαρίκι, οπότε στο ζευγάρι, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Χρησιμοποίησα κηρόσκοινο πάω στο οποίο έδεσα τα υλικά μου και στόλισα τα σκουλαρίκια με πέτρες και κρύσταλλα σε πράσινες, άσπρες και χρυσές αποχρώσεις. Και ιδού το αποτέλεσμα!



Σκουλαρίκια με κρύσταλλα και πεταλούδες.
Το δεύτερο ζευγάρι είναι κάτι πιο απλό. Σε ασημένια αλυσίδα πέρασα κρύσταλλα swarovski σε πράσινες αποχρώσεις και κρυστάλινες πεταλουδίτσες. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό λόγω του χρώματος και του ιριδισμού των κρυστάλλων. Περιμένω τις εντυπώσεις σας λοιπόν....



Με την ίδια λογική έχω φτιάξει αρκετά ζευγάρια σκουλαρίκια σε διαφορετικές αποχρώσεις και με διαφορετικές πέτρες,  κάποια από τα οποία έχω κρατήσει και κάποια έχω χαρίσει σε φίλες μου.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κοσμημάτων συνέχεια... Καρφίτσα πεταλούδα

Πολύ μου άρεσε το blogακι μου και θα προσπαθήσω να ανεβάζω κάτι κάθε μέρα....
Τουλάχιστον όσο έχω ακόμα αποθέματα στα έτοιμα! Έτσι, λοιπόν, και σήμερα θα σας δείξω μια αγαπημένη καρφιτσούλα που έφτιαξα.


Το μέγεθος της είναι αρκετά μεγάλο, ίσα που χωράει στην παλάμη μου, αλλά επειδή είναι μόνο σκελετός, δεν είναι και τόσο υπερβολική. Είναι φτιαγμένη από ασήμι, για τον σκελετό, και έχω τυλίξει το ασήμι με χάλκινο σύρμα. Φυσικά κάτω από τον χαλκό έχει παραμάνα για να την στερεώνω.
Μου αρέσει πολύ επάνω σε μαύρα ρούχα. Θα βγάλω φώτο και θα την προσθέσω....


Προσθέτω άλλη μια εικόνα, όπου φαίνεται η καρφίτσα φορεμένη. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα και το μέγεθός της.



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Φωτιστικά

Καλημερούδια!
Καλά μην νομίζετε πως ετοίμασα τόσο γρήγορα το νέο μου έργο... Από τα ήδη υπάρχοντα οι επόμενες φωτογραφίες, από την καβάντζα που έχω στο σπίτι και τα βλέπω κάθε μέρα!
Είναι τα φωτιστικά που έφτιαξα και έχω βάλει στο γραφείο, στο χολ και στην κρεβατοκάμαρα.

Φωτιστικό Γραφείου
Είναι από σύρμα σε λευκό και χάλκινο χρώμα.

Να και μια φωτογραφία στην οποία δεν είναι αναμμένο και φαίνεται καλύτερα το χρώμα του.


Έχω πλέξει το σύρμα επάνω σε μια σφαιρική βάση (για την ακρίβεια ήταν ένα μπολ) και όταν ετοίμασα τις σφαίρες, ανέλαβε ο καλός μου, που πιάνουν τα χεράκια του. Έβαλε τα καλώδια, έκανε τη σύνδεση και ιδού το φως!


Φωτιστικό Χολ
Εδώ χρησιμοποίησα αλπακά και λεπτό κοτετσόσυρμα. Με τον αλπακά έκανα τη βάση και τα λουλούδια με το κοτετσόσυρμα.




Τα λαμπάκια και η σύνδεση είναι και πάλι δουλειά του Ηρακλή.
Και εδώ μια πιο κοντινή στα λουλουδάκια, που λίγο με παίδεψαν. Κατατρύπησα τα χέρια μου... αλλά τελικά τα κατάφερα!


Φωτιστικό Κρεβατοκάμαρας
Και εδώ τα υλικά μου είναι αλπακάς και μπρούντζος, ώστε να έχω λευκό και χρυσό χρώμα.



Περιμένω τις εντυπώσεις σας! ;-)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτινά κολιέ

Να΄μαι και πάλι!
Είπα να σας δείξω κάτι που έφτιαξα πιο πρόσφατα και να μην μείνω στα του γάμου, τα οποία μετρούν ήδη τρία χρονάκια και κάτι... Πώς περνάει ο καιρός!...
Χρησιμοποίησα, λοιπόν, υλικά που είχα στο σπίτι και μου περίσσεψαν από πράγματα που είχα φτιάξει παλιότερα, για να φτιάξω τα κολιεδάκια που φαίνονται παρακάτω.





Την ιδέα για τα μπαλάκια την "έκλεψα" από τη φίλη μου τη Μαρία (Με κλικ στο όνομα θα δείτε και τα δικά της. Είναι τέλεια!) Thanx Viti! ;-) Είναι φτιαγμένα από κλωστή τυλιγμένη πάνω σε χαρτί και τα "πιατάκια" είναι τυλιγμένα πάνω σε κέρματα ( ψιλά, μην φανταστείτε κανένα ευρώ...) Θυμίζουν χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, οπότε είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που έρχονται!
Η βάση για το κολιέ είναι ντίζα και, για να το στολίσω λιγάκι, προσέθεσα πέτρες, κρυσταλλάκια, χάντρες και μαργαριταράκια. Ό,τι είχα στο σπίτι από προηγούμενες δημιουργίες...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Για το Γάμο μας...

Τι χρειαζόμαστε για έναν γάμο;
Γαμπρό - Τον έχουμε!
Νύφη - Την έχουμε!
Στέφανα - Τα έφτιαξα...
Μπομπονιέρες - Τις φτιάξαμε...
Προσκλητήρια - Τα έφτιαξα...
Νυφικό - Δυστυχώς δεν μπόρεσα να φτιάξω , αλλά πήρα ένα που το ερωτεύτηκα! ;-)
Πολύ καιρό πριν το γάμο μας είχαμε αποφασίσει πως θα φτιάξω μόνη μου ό,τι μπορώ. Ξεκίνησα, λοιπόν, να ψάχνω υλικά, ιδέες και το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω.

Στέφανα 
Για να φτιάξω τα στέφανά μας χρειάστηκα ασήμι (σύρμα σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις), πέτρες, κρύσταλλα swarowski δερματάκια και κορδέλες. Το παίδεψα από 'δω, το παίδεψα από 'κει, τελικά κατέληξα στο σχέδιο που ήθελα να κάνω. Τύλιξα επάνω σε μια βάση από χοντρό σύρμα τα πιο λεπτά σύρματα και τα δερματάκια, και επάνω σε αυτά έδεσα τις πέτρες και τα swarovski. Και να το αποτέλεσμα...



Και πιο κοντινές ματιές για να φανούν καλύτερα...






Στο πίσω μέρος έφτιαξα έναν κύκλο από σύρμα και έδεσα επάνω τις κορδέλες που ένωναν τα δύο στέφανα.



Καράφα και Ποτήρι

Και φυσικά, για να συμπληρωθεί το σετάκι χρειαζόταν καράφα και ποτήρι με το ίδιο σχέδιο.
 
Κουτί
Στο φόντο της εικόνας φαίνεται το κουτί, μέσα στο οποίο βάλαμε τα στέφανα και το στόλισα με τα ίδια χρώματα και υλικά.



Μπομπονιέρες
Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της προετοιμασίας ήταν οι μέρες που κάναμε τις μπομπονιέρες, αφού μαζευτήκαμε στο σπίτι με την κουμπάρα μου, την αδερφούλα μου και φίλες και στρωθήκαμε στη δουλειά... Δουλειά και γέλιο και κουτσομπολιό. ;-)


Οι μπομπονιέρες είναι απλές, αλλά έχουν νοστιμότατα κουφέτα γεμισμένα με σοκολάτα!

Προσκλητήρια
Δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες για τα προσκλητήρια, αλλα θα το φροντίσω και θα τις ανεβάσω σύντομα!


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Καλώς Ήρθατε!
Όπως βλέπετε η σελίδα μου είναι under construction...
Ετοιμάζω φωτογραφίες και υλικό και ελπίζω σύντομα να μπορέσω να ανεβάσω την πρώτη μου σωστή ανάρτηση!